Followlike

Followlike

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Romania in perioada 1992-1996

Multi dintre noi stiu(sau macar ar trebui sa stie) ca tara noastra a fost condusa totalitar pana in anul 1989.
Nu stiu insa cati isi mai amintesc(daca au trait) despre anii 1992-1996.
Recunosc,nici eu nu stiam prea multe,insa in urma materialului de aici: http://www.youtube.com/watch?v=0ZDlbm8h5Fc&feature=related am mai aflat cate ceva.Astfel,imediat dupa Revolutie,Romania intra intr-o puternica criza de identitate si normal,financiara.Culmea e ca nici acum nu am mai iesit,dar asta e cu totul alta poveste.
Majoritatea lucrurilor "bune" de pe timpul raposatului au disparut,reusim insa o clasare buna la campionatul mondial de fotbal din 1994,de fapt,daca imi aduc bine aminte,cea mai buna,deoarece "starurile" de astazi nu prea mai reusesc mare lucru...sau ma insel eu?
In alta ordine de idei,incepem sa fim acceptati prin mai multe organizatii europene.Si ghici ce:ne imprumutam pentru prima data de la...FMI.Epopeea incepe deci mult mai devreme decat ne-am fi putut astepta.Ma gandesc ca din primul an in care m-am nascut am fost deja dator,cam trist parca.
Facem si prima masina,"nova" care va fi...un nimic intr-o mare criza.Clar ca am trecut de acei ani,ne aflam in 2012,insa am depasit oare si mentalitatea de atunci,sau am ramas un popor de profitori?

2 comentarii:

  1. desi eram mic pe vremea aia ... eu zic ca era mult mai bine decat e acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate ca da,era mai bine,insa erau mai putine posibilitati de afirmare ca acum.Fiecare perioada are insa si avantajele ei

    RăspundețiȘtergere

Profitshare