Followlike

Followlike

sâmbătă, 22 decembrie 2012

Cum sa faci un rezumat inteligent


            Din cate ai văzut am abordat acest domeniu pe blog. Ba chiar pot spune că printre cele mai căutate postări sunt cele cu rezumate, pentru că oamenii caută ce îi interesează și le aduce un beneficiu direct sau le rezolvă o problemă imediată.

              În unele cazuri primim o tema și nu avem timp destul să citim în întregime o anumită carte. Însa avem la dispozitie minunile lumii moderne, mai exact "sfântul Google". Dar acest google ajută în unele cazuri, în altele devenind chiar periculos.

            Trebuie să gândești in perspectivă. Hai să fim seriosi, câți mai scriu acum pe "bune"? Într-o lume în care lucrurile trebuie să fie obținute cât mai ușor, pentru că altfel ne pierdem atenția prea repede, nu mai avem răbdare să citim și mai important să înțelegem un material scris. Îți spun tot eu: foarte puțini din păcate. Nu ar fi deci o mare surpriză atunci când descoperi că ai tăi colegi au preluat din aceeași parte din care ai luat și tu rezumatul, descrierea sau comentariul.

            Ce e de făcut?
            Oricând iei un material de undeva, de pe net cel mai probabil, OBLIGATORIU pui ceva de la tine in el. Contează faptul că nu le ai pe subiect? Nu ar fi rău să nu fie chiar așa, dar totuși de întămplă destul de des. Totuși, pentru a te diferenția de ceilalți, adu ceva original în lucrarea ta. Consultă mai multe surse, mai multe păreri despre subiectul pe care îl ai pentru a avea o imagine mai largă asupra operei și a putea veni cu alte idei legate de lucrare.

            Am înțeles, acum ești într-o situație de criză și cel mai probabil nu ai timp de filosofii. Dar, ce este cel mai important, învață din această situație. Data viitoare, poți să o iei mai din timp. Secretul este să ai destul timp la dispoziție pentru a face lucrurile cum trebuie. Pentru că, de cele mai multe ori, oamenii acuză faptul că nu au timp să facă lucrurile cum ar trebui, totuși de multe ori aleg să-l petreacă prost și apoi să intre în criză.

            Ca să recapitulăm, sunt importanți 3 pași!

1. Acordă suficient timp lucrului pe care îl ai de făcut.
2. Abordează mai multe surse de informare pentru a avea o imagine de ansamblu.
3. Citește! Te ajută pe termen lung să îți dezvolți abilitățile de a parcurge și înțelege un text mult mai repede.

            Tu ce idei ai? Hai să le vedem în secțiunea de comentarii!


         


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Profitshare