miercuri, 27 februarie 2013

Dealurile verzi ale Africii,Ernest Hemingway

Dealurile verzi ale Africii este o carte scrisa de Ernest Hemingway,ce are ca tema principala vanatoarea. Este impartita in 4:
1.O urmarire si o conversatie.
2.Amintirea unei urmariri.
3.Urmarire si esec.
4.Urmarirea ca fericire.
Cartea debuteaza cu un episod de vanatoare.Autorul scrie din propria experienta,el fiind un vanator impatimit.Impreuna cu prietenii sai urmareste antilope kudu.Nu au mult succes,intorcandu-se in tabara.Aici,la lumina si caldura focului se deapana tot felul de povesti.Din grupul de vanatoare face parte si P.O.M,sotia autorului.
Vanatoarea se transforma intr-o cursa a trofeelor desi acest lucru nu este recunoscut pe deplin de autor.Vanatorii se iau la intrecere pentru a impusca cele mai frumoase exemplare.Deoarece kudu lipsesc la inceput,se vaneaza si alte animale.Bastinasii le sunt ghizi in frumoasele peisaje ale Africii.
In ultima parte,intitulata sugestiv,sunt luate la tinta antilopele kudu.Grupul se muta intr-o zona virgina,unde alti vanatori nu au ajuns.De aceea,reusesc sa impuste mai multe exemplare,neavand totusi mult timp la dispozitie din cauza presiunii exercitate de venirea sezonului ploios.
Intre doua zile de vanatoare serile in jurul focului sunt relaxante,find pline de povesti,carne de vanat si whisky sau bere din belsug.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Profitshare