Followlike

Followlike

miercuri, 12 septembrie 2012

Rezumat Portretul lui Dorian Gray

Pentru cei ce nu au apucat inca sa citeasca aceasta carte voi scrie in continuare un rezumat pentru acest roman fantastic,scris de prozatorul si poetul Oscar Wilde.
 Povestea romanului se concentreaza in jurul unui tanar atragator si instarit insa foarte naiv.Un prieten pictor ii realizeaza un portret foarte reusit,ocazie cu care Dorian il cunoaste pe lordul Henry,cel ce ii va insufla o noua gandire despre viata. Dorinta lui Dorian este de a ramane tanar si sarmant chiar daca odata cu trecerea timpului ar trebui sa imbatraneasca.Dorinta ii este indeplinita,insa sub influenta lordului viata sa incepe sa se degradeze.
http://originals.ro/55937org
 Portretul preia trasaturile negative ale lui Dorian.El continua sa inainteze pe drumul raului gasind de fiecare data cate o scuza pentru ceea ce a facut.Ajunge in cele din urma la crima,omorandu-l pe prietenul sau pictor.Constiinta insa i se umple,el ascunzand(de rusine poate)in tot acest timp portretul care a continuat sa se degradeze. In cele din urma Dorian se hotaraste sa distruga portretul insa in momentul in care incearca acest lucru el moare,preluand toate trasaturile portretului,pictura revenind la starea in care a fost faurita.
Portretul lui Dorian Gray este o carte pe care am citit-o cu placere ce mi-a captivat atentia pana la ultima pagina.Daca acest v-a trezit apetitul va invit sa lecturati intregul roman,succes!

Un comentariu:

Profitshare