Ma uitam la tv la un moment dat la o discutie dintre realizatorul unei emisiuni de stiri si o profesoara la un liceu din capitala,paremi-se de ziua nationala ,subiectul fiind valorile tarii noastre.
Aceasta doamna sublinia faptul ca romanii nu au fost indrumati catre o muzica de calitate,ei fiind "prada" unor genuri de muzica "slabe" daca le putem spune asa insa foarte mediatizate.
Ma refer aici la "manele",ce in dictionar au cam urmatoarea definitie:"Cântec de dragoste de origine orientală, cu melodie duioasă și tărăgănată."
Pana aici nimic suspect insa de aici incolo incepe partea interesanta.Acest gen de muzica apare undeva in jurul anilor 2000,se dezvolta mai exact,avand o mare priza la publicul romanesc.Si asta nu e tot,sincer cred ca si acum mai are priza...
Sunt studiate si la conservator(desigur,motivul nu este scoaterea de manelisti "pe banda",de asta se ocupa altii) ci pentru ca orice lucru trebuie studiat pentru a fi inteles.
Ce voiam insa sa sa subliniez.
Putem observa cu ajutorul acestui curent muzical cum anumite tendinte se pot raspandi in epoca informatiei daca are parte de o publicitate agresiva,venita la un moment dat si din partea celor mai mari televiziuni din tara care la revelioane(si nu numai) transmit in cor manele.
Dar daca noua ne place situatia,ce ne poti face?
ne place situatia? sau nu ne dam seama de ea?
RăspundețiȘtergere