Followlike

Followlike

sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Nehotararea de a vota

Primul tur al alegerilor prezidentiale a trecut,cu un rezultat cred eu predictibil.
Acum,in ajunul turului al doilea, suntem pusi in fata unei alegeri,grea pentru unii,deja stiuta pentru altii.
Poate ca unii inca sunt nehotarati,inca mai "cantaresc" alegerea trebuie sa o faca.Pe bune?
Inteleg,este alegerea de a merge sau nu la vot.Pentru ca, aflat fata in fata cu buletinul de vot,pentru tine, cetateanul ce nu vrei sa-ti omori viitorul,nu exista decat o alegere.
Poate nu stiti, unii dintre voi,dar altii nu pot uita atat de usor. Spre exemplu,eu nu pot uita promisiunile de a " NU " explora si exploata gaze de sist in zona Birlad  si Vaslui. Nu pot sa uit cum au iesit in strada mai mult de 5000 de birladeni pentru a-si apara ultima speranta,sanatatea. NU  uit cum rosii i-au sustinut atunci,cum au castigat alegerile si au intors interesele dupa ce, cu buna credinta, oamenii le-au dat votul.
 Va amintiti de 1 Apilie 2014? Nu,nu de ziua pacalelilor.Desi,daca stau sa ma gandesc, supraaccizarea benzinei si motorinei a fost o pacaleala,dar nu pentru buzunar,ci pentru kilometrii de autostrada virtuali spre care,chipurile, trebuiau sa mearga acesti bani.Dar nu au mai mers.Si nici nu vor mai merge.
 V-ati gandit vreodata de ce nu avem bani pentru doctorii ce pleaca pe capete in strainatate( stai,au mai ramas sau au plecat toti?) pentru profesorii care numai la lectie nu se mai pot gandi cand veniturile majoritatii lor sunt la nivelul gunoierilor din alte tari? V-ati gandit de ce firmele de stat dau faliment pe capete,de ce lucarile publice tin in jur de 1 an( nu finalizarea lor ci durabilitatea) ?
Raspunsul e simplu dar totusi atat de greu de digerat: CORUPTIA.
Iar coruptia nu este o raceala,nu nu, este un cancer ce poate fi tratat doar prin schimbarea mentalitatii.Doar prin votul just,neinfluentat de sacose,de promisiuni desarte si umilirea celor care isi fac datoria de cetatean.
Pentru ca acum,e randul nostru. Pentru ca nu m-am nascut in comunism si nici nu vreau sa fac parte din neocomunism.Pentru ca nu cred in unirea hotilor si dezbinarea tarii.
Pentru ca stiu ca si votul meu conteaza, pentru asta voi vota progresul si nu bezna ultimilor 25 de ani!

Profitshare