Followlike

Followlike

miercuri, 27 februarie 2013

Dealurile verzi ale Africii,Ernest Hemingway

Dealurile verzi ale Africii este o carte scrisa de Ernest Hemingway,ce are ca tema principala vanatoarea. Este impartita in 4:
1.O urmarire si o conversatie.
2.Amintirea unei urmariri.
3.Urmarire si esec.
4.Urmarirea ca fericire.
Cartea debuteaza cu un episod de vanatoare.Autorul scrie din propria experienta,el fiind un vanator impatimit.Impreuna cu prietenii sai urmareste antilope kudu.Nu au mult succes,intorcandu-se in tabara.Aici,la lumina si caldura focului se deapana tot felul de povesti.Din grupul de vanatoare face parte si P.O.M,sotia autorului.
Vanatoarea se transforma intr-o cursa a trofeelor desi acest lucru nu este recunoscut pe deplin de autor.Vanatorii se iau la intrecere pentru a impusca cele mai frumoase exemplare.Deoarece kudu lipsesc la inceput,se vaneaza si alte animale.Bastinasii le sunt ghizi in frumoasele peisaje ale Africii.
In ultima parte,intitulata sugestiv,sunt luate la tinta antilopele kudu.Grupul se muta intr-o zona virgina,unde alti vanatori nu au ajuns.De aceea,reusesc sa impuste mai multe exemplare,neavand totusi mult timp la dispozitie din cauza presiunii exercitate de venirea sezonului ploios.
Intre doua zile de vanatoare serile in jurul focului sunt relaxante,find pline de povesti,carne de vanat si whisky sau bere din belsug.

vineri, 22 februarie 2013

Extragerea gazelor de sist

Cum extragem noi gaze de sist?Raspuns simplu:prost.
Ca de obicei la noi nu poate merge nimic asa cum trebuie.De ce ar merge pana la urma nu?
Ma gandesc in primul rand la...sa exploatam,sa nu exploatam,oare conteaza asa de mult asta?Stati linistiti,la un moment dat se va exploata.Da sunt fatalist,dar asta e adevarul.
Trecand la lucruri mai serioase.De ce nu ar trebui sa exploatam?
Pai in primul rand nu stim ce sa facem cu ele.Adica da,le scoatem dar dupa ce facem practic cu ele?
Daca tot golim pe acolo pe jos ar trebui sa investim ce scoatem in tehnologie,in ceva folositor pana la urma.Insa mi-e frica ca multi bani(daca nu chiar toti) vor merge pe unde nu trebuie.
Acesta este motivul principal,nu cred ca mai este nevoie de altceva.Cred ca nu suntem capabili sa facem ceva cu resursele noastre.Pana la urma in ce sa investim,intr-o tara in coma profunda?
Nu!
Asteptam pana ce vom fi in stare sa facem ceva serios cu resursele noastre!

Profitshare