Followlike

Followlike

luni, 19 noiembrie 2012

Anticampanie electorala

Mergand prin frumoasa comuna in care vietuiesc sunt asaltat de la o vreme de tot felul de figuri care imi zambesc "dulce" cand de pe garduri,cand de pe stalpi dar si de pe bannere uriase.Ce imi cer toti? Un simplu vot.Ce imi ofera?
Asta,desigur este o cu totul alta poveste.Si da,o sa spuneti ca nu sunt primele alegeri si normal,politicienii sunt politicieni,cu totii stim asta nu?Insa situatie e nitelus mai complicata,deoarece,da,acestea sunt primele alegeri la care pot("da Doamne") sa particip.Varsta imi permite acest lucru.Insa cu ce ma ajuta cu adevarat?
In atatia ani in care nu mi-a fost permis sa votez mi-a fost dat sa vad multa frustrare.Poate chiar prea multa,pana la urma ma gandesc cateodata ca nu-mi ramane decat sa ma "bag" si eu in randul frustrarii generale.
Si totusi,de data asta nu.Nu ma intereseaza ce spun altii desi sunt unii care sunt atat de mult impotriva votului incat te miri de ce mai au acest drept.Altii tin cu dintii de el,poate mai capata si ei cate ceva.
Dar dupa parerea mea domina categoria nehotaratilor.Nu neaparat ca nu ar vrea sa voteze,insa se intreaba daca au cu cine,deoarece acest pluripartitism este cam inselator la noi deoarece ajungem incetul cu incetul sa rotam de fapt "sugativele".
Dar,pana la urma,daca tot ne-am obisnuit,ce sa mai facem si noi?

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Romania in perioada 1992-1996

Multi dintre noi stiu(sau macar ar trebui sa stie) ca tara noastra a fost condusa totalitar pana in anul 1989.
Nu stiu insa cati isi mai amintesc(daca au trait) despre anii 1992-1996.
Recunosc,nici eu nu stiam prea multe,insa in urma materialului de aici: http://www.youtube.com/watch?v=0ZDlbm8h5Fc&feature=related am mai aflat cate ceva.Astfel,imediat dupa Revolutie,Romania intra intr-o puternica criza de identitate si normal,financiara.Culmea e ca nici acum nu am mai iesit,dar asta e cu totul alta poveste.
Majoritatea lucrurilor "bune" de pe timpul raposatului au disparut,reusim insa o clasare buna la campionatul mondial de fotbal din 1994,de fapt,daca imi aduc bine aminte,cea mai buna,deoarece "starurile" de astazi nu prea mai reusesc mare lucru...sau ma insel eu?
In alta ordine de idei,incepem sa fim acceptati prin mai multe organizatii europene.Si ghici ce:ne imprumutam pentru prima data de la...FMI.Epopeea incepe deci mult mai devreme decat ne-am fi putut astepta.Ma gandesc ca din primul an in care m-am nascut am fost deja dator,cam trist parca.
Facem si prima masina,"nova" care va fi...un nimic intr-o mare criza.Clar ca am trecut de acei ani,ne aflam in 2012,insa am depasit oare si mentalitatea de atunci,sau am ramas un popor de profitori?

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Frumusetea conteaza?

Unii cred ca da,altii spun ca nu ii intereseaza,a treia categorie nu poate fara.
Fie ca este vorba de frumuseti materiale,palpabile dar rar de atins alias ce vedeti pe aici:http://www.apropo.ro/life-style/moda/fotomodelele-de-succes-ale-romaniei-2764567 sau despre frumuseti ale "sufletului" fiecare este atras de frumusete in felul sau.
Dupa parerea mea,termenul de "frumusete" activeaza pe doua mari paliere:Frumusete fizica si Frumusete spirituala.
Frumusetea fizica autentica este aceea pe care unii norocosi o au inca din nastere.Altii incearca sa o dobandeasca pe parcursul vietii prin intermediul operatiilor,tratamentelor sau  al altor mijloace.Insa nu fiecare caz este si unul fericit.Frumusetea poate fi sustinuta si prin hainele sau accesoriile pe care le purtam,pentru ca,pana la urma si imaginea exterioara conteaza.Mai multe detalii:http://originals.ro/55937org
Frumusetea spirituala vine si ea cu timpul insa sub alta forma.Cred ca cel mai important factor ce determina "acumularea" acestui tip de frumusete este experienta personala.Fie ca este vorba de experientele traite de noi(lucruri deosebite de care avem parte),fie de carti citite tot ce facem ne aduce ceva in plus ce ne ajuta sa evoluam.
Unde sta insa perfectiunea?Intre cele doua.De cele mai multe ori,o persoana spirituala are si un aspect fizic placut deoarece interiorul influenteaza exteriorul.Dar,daca frumusetea exterioara nu poate fi blamata,ce interioara poate fi pusa constant sub semnul intrebarii.Oare cand o sa incepem sa ne punem serios problema?

Profitshare